Jatkoa tuli pikemmin kuin luulin ^^ Seuraavaan varsinaiseen osaan saattaa nyt kestää viikko, kun ajattelin jonkilaista extraa Lauantaina ystävänpäivän kunniaksi. Nyt kauppiasosan pariin.

 

rkc1-5.jpg picture by makkara

Timothy oli hyvin ylpeä pienestä pojastaan, seitsenvuotiaasta Alfonsosta. Tosin jotkut Alfonson toiveet saivat hänet kummastumaan. Poika nimittäin toivoi kohoavansa aateliseksi kauppiaasta.

rkc2-4.jpg picture by makkara

"Olisinpa aatelisrouva, niin palvelusväki keittäisi ruuan" mietiskeli Natalia kun ruoka paloi pohjaan. "Enkä vain surkea kauppias..."

rkc3-4.jpg picture by makkara

Koska kauppa pitäisi avata pian, oli Natashan syötävä jotain että jaksaisi koko päivän. Ja ei ollut aikaa alkamaan keitellä uudestaan, joten Natasha tyytyi pilaantuneeseen leipään.

rkc4-4.jpg picture by makkara

Kauppiaiden esikoisen Isabellan mielestä heidän elämänsä oli ihan mukavaa pienessä mökissä. Eipä ainakaan voinut eksyä linnan sokkeloisiin käytäviin. Isabellan päivät kuluivat kalastaessa ja ennustaessa.

rkc5-4.jpg picture by makkara

Varsin usein ennustukset kävivätkin toteen. "Jättiahven, aivan kuten ennustin!" sanoi Isabella tyytyväisenä. Siinä olisi kauppiaiden päivän ruoka. Natalia ja Timothy ilahtuisivat varmasti.

rkc6-3.jpg picture by makkara

Kävelessään aittaa kohti, jossa kauppaa pidettiin näki Isabella aatelisherran heidän pihallaan. "Kyllä vanhemmat nyt ilahtuvat, kun saavat aatelisen asiakkaaksi" mietiskeli Isabella.

rkc7-4.jpg picture by makkara

Taas kerran Isabella ennusti oikein. "Mitä saa olla herra? Yrttimme ovat todella taikavoimaisia" valehteli Timothy, tosi asiassa yrteissä ei ollut mitään taikaa. "Katselen ympärilleni, kauppias" hymyili Lennard.

rkc8-4.jpg picture by makkara

Alfonso ei voinut uskoa että heidän liikeessään oli ihan oikea aatelinen. "Voisiko minusta tulla joskus samanlainen kuin sinusta, taikka kuningas?" meni Alfonso heti kysymymään. "Hmm. Jos olet vahva ja päättäväinen, niin ehkä" sanoi Lennard. Hän ei halunnut kertoa totuutta ettei loukkaisi poikaa.

rkc9-5.jpg picture by makkara

Kaupan suosio sen kuin kasvoi. Jopa kuningas saapui kaupalle. "Kauppa on täällä päin, saatan teidän arvonne sinne!" meni Timothy heti sanomaan Antonille.

rkc10-4.jpg picture by makkara

"Hei. Olen Kathy Hopeapiano, kuningaskunnan kaunein aatelinen" esittäytyi Kathy. Timothy aisti heti, että nainen yrittää flirttailla hänelle. "Minä olen naimisissa, mutta tähän suuntaan" töksäytti Timothy ja saattoi Kathya kauppa-aittaa kohti.

rkc11-4.jpg picture by makkara

Anton mietti tarkkaan kaikkien yrttien vaikutuksia. Ne vaikuttivat aika keksityiltä. Niinpä hän päätti olla ostamatta mitään, tämä kauppa ei vaikuttanut kovin luotettavalta.

rkc12-5.jpg picture by makkara

Kauppa kuhisi väkeä. Yleensä kaupassa kävi vain yksi asiakas päivässä, joten Natalian piti vielä totutella tahtiin.

rkc13-4.jpg picture by makkara

Kathy ei aikonut jättää Timothya rauhaan. "Sanoit olevasi naimisissa. Niin olen minäkin, ja kadun avioliittoani. Sinun kannattaisi miettiä, miten korkeaan asemaan pääsisit minun avullani..." Kathy jatkoi ja Timothy poistui liukkaasti paikalta.

rkc14-4.jpg picture by makkara

Alfonso oli väsynyt, ja niinpä hän meni nukkumaan. Poika näki outoa unta, jossa hänen edesmennyt isoisänsä kehotti häntä kuuntelemaan sydäntään.

rkc15-4.jpg picture by makkara

"Isoisä sanoi että aateliset ovat taitavia miekankäyttäjiä" mietti Alfonso herätessään. "Minunkin pitää sitten totta kai olla, jos haluan olla tuleva kuningas tai edes aatelinen"

rkc16-4.jpg picture by makkara

Natalia palveli Michael Ruukku nimistä mukavaa nuorta miestä. "Tämä yrtti parantaa ruton" hän valehteli ja otti esille yrtin joka ensimmäisenä sattui käsiin. "Kiitos paljon. Tiedän kelle annan tämän" Michael sanoi ja maksoi muutaman hopeakolikon.

rkc18-4.jpg picture by makkara

"Äiti, sinun ei kannatta huijata asiakkaita" meni Isabella varoittelemaan. "Tyttökulta, minä tiedän mitä teen. Minun ansiostani rikastumme" Natalia vannotti.

rkc19-4.jpg picture by makkara

"Voi luoja, enpä taida kertoa mitä tuosta vielä seuraa" Isabella mutisi ja käveli ulos.

rkc20-4.jpg picture by makkara

Timothy halusi, että kauppa muuttuisi rehelliseksi. Hän alkoi tekemään savitöitä, jotka olisivat hienoja koristeita niin talonpojille kuin aatelisillekkin.

rkc21-4.jpg picture by makkara

"Isä, minä näin unta jossa isoisä käski minut aloittamaan miekkaharjoitukset. Haluan aateliseksi" Alfonso kertoi katseltuaan hetken Timothyn puuhailua.

rkc22-4.jpg picture by makkara

"Hmh, isoisäsi kuoli ajat sitten. Hyväksy jo että olemme kauppiaita emmekkä muuksi muutu!" kivahti Timothy ja käveli pois. "Sitten sinä sen näet, en aio ottaa sinua palatsiini!" huusi Alfonso isänsä perään.

rkc23-3.jpg picture by makkara

Alfonso päätti kuunella sydäntään, ja lähti metsään. Hänellä oli miekka mukana, mutta se taisi olla vähän liian iso niin pienelle pojalle.

rkc24-3.jpg picture by makkara

Hetken kävelyn kulttua jostain ilmestyi susi. "Söpö!" totesi Alfonso mutta susi alkoi murista vihaisesti. Alfonso värähti ja otti askeleen taaksepäin.

rkc25-3.jpg picture by makkara

"Jos minä olisin isä, en kadottaisi lastani noin. Lapsenne on kadonnut!" huusi Lennard. Natalia nyökkäsi nöyränä.  Mikäpä hän olisi aateliselle vastaan sanomaan.

rkc26-3.jpg picture by makkara

Moni kuningaskunnan miehistä lähti etsimään Alfonsoa. Natalia jäi hoitamaan kauppaa. Aina kun ovi kävi, katsoi Natalia toiveikkaasti oliko siellä Alfonso.

rkc27-3.jpg picture by makkara

Lennard tuli sisään, ja vilkaisi inhoten kuinka Kathy ja Isabella keskustelivat.

rkc28-3.jpg picture by makkara

"Että mitä? Minäkö tulen vielä katumaan sitä että minulla on monta miestä?" kysyi Kathy pilkalliseen sävyyn Isabellalta. "Tuletpa hyvinkin. Olet kauhea ämmä!" Isabella sanoi kiukkuisesti.

rkc29-3.jpg picture by makkara

"Löysitkö Alfonsoa? Edes mitään johtolankoja?" kyseli Natalia. "En! Ei ole edes minun asiani etsiä teidän lastanne!" Lennard huusi vihaisesti.

rkc30-3.jpg picture by makkara

Kathy taas katseli ulos lähteneen Isabellan perään. "Tyttö-rukka...Kauppiaantytär ei tiedä kenen kanssa pelleillee..." sanoi Kathy hiljaa.

rkc31-2.jpg picture by makkara

Metsästä kuului yöllä rapinaa. Alfonso tuli sieltä, ja vielä yhtenä kappaleeena!

rkc32-2.jpg picture by makkara

"Poikakulta, missä oikein olit?" kysyi Timothy. "Isä, minä päihitin suden ihan itse! Minusta tulee varmasti hyvä kuningas" Alfonso kertoi innoissaan.

rkc33-3.jpg picture by makkara

"Poika nyt kuuntelet! Sinusta ei tule ikinä kuningasta! Perit kaupan ja sillä siisti" sanoi Timothy ja käveli pois paikalta.

rkc34-2.jpg picture by makkara

Hän meni kauppaan kertomaan että Alfonso oli löytynyt. "Luojan kiitos, nyt voimme taas elää rauhassa" sanoi Natalia ja suuteli miestään. "Niin...Niin kauan kun Alfonso on lapsi..." mutisi Timothy.

 

rkc35-1.jpg picture by makkara

Alfonso laitettiin saman tien nukkumaan. Hän näki taas unta, ja päätti itsekseen, että hän ei antaisi isänsä määräillä itseään.

rkc36-1.jpg picture by makkara

Isabella sai kirjeen Kathy Hopeapianolta. Nainen tarvitsi noidan palveluksia. Isabella päätti lopulta lähteä.

rkc37-1.jpg picture by makkara

"Tulethan aamuun mennessä takaisin?" kysyi Timothy. "Varmasti, olen jo täällä kun heräätte" vannotti Isabella.

rkc38-1.jpg picture by makkara

"Äiti, kai sinun mielestäni minusta voisi tulla aatelinen?" kysyi Alfonso. "Kuulepa nyt, perit kaupan. Meillä ei ole muita poikia." Alfonso lähti ulos. Tietenkään äitikään ei voinut ymmärtää!

rkc39-1.jpg picture by makkara

Aamulla Natasha kauhistui, kun Isabella ei ollut palannut. Hän muisteli että tytöllä oli ollut jotain riitaa sen aatelisnaisen kanssa...

rkc40-1.jpg picture by makkara

Alfonsolla oli muuta mielessä. Hän kun oli lähdössä metsään. "Tarvitsen miekan, en muuta..." hän päätti lopulta.

rkc41.jpg picture by makkara

Alfonso tunsi mustan metsän jo todella hyvin. Se oli hänen rakkain leikkipaikkansa.

rkc42.jpg picture by makkara

Natasha avasi liikkeen Isabellan katoamisesta huolimatta. "Toivottavasti aatelisia tulee taas" hän mietiskeli.

rkc43.jpg picture by makkara

rkc44.jpg picture by makkara

Ovi kävi. Michael Ruukkuhan siellä oli taas. "Mitä nyt taas? Yrttejäkö tahdot?" kysyi Natalia. "En...Huijasit minua!" karjaisi Michael ja vetäisi kirveen esille. "Kuole nainen!"

Jätin taas jännään kohtaan :) Saatte sitten selville mitä tapahtuu kauppiaiden ensi osassa. Ensi osassa sitten talonpoikia, mutta ensin tulee ystävänpäiväextra. Kommentia toivon :)